O nama

Tvrtka je osnovana 1992. godine i oduvijek je okrenuta primjeni. i uvođenju novih tehnologija u specijaliziranoj primjeni.
Mi smo tvrtka koja vjeruje u prednosti aditivnih tehnologija i primjene Industrije 4.0 u proizvodnji inndividualnih proizvoda izrađenih po mjeri. Medicina je idealno područje za primjenu naših znanja i vještina u kombinaciji s aditivnom proizvodnjom. Svaka osoba jedinstvena je po svojim karakternim osobinama, kao i po fiziološkim i anatomskim karakteristikama. Upotreba individualnih medicinskih proizvoda za pacijenta, bilo da se radi o modelu za planiranje medicinske operacije, kirurškim vodilicama za pripremu i postavljanje implantata ili na individualno prilagođenim implantatima, olakšava medicinske postupke liječnicima jer oni mogu unaprijed planirati operaciju, skratiti vrijeme operacije korištenjem naših proizvoda i na taj način smanjiti stres i napor u procesu, povećavajući učinkovitost i pomažući pacijentima da poboljšaju svoje liječenje medicinskim proizvodima koji su posebno napravljeni za njih. Za naše proizvode koriste se samo dugoročno provjereni i certificirani materijali, što nam s pomoću naprednih metoda pruža nove mogućnosti za korištenje onoga što prije nije bilo moguće zbog nedostajaćih odgovarajućih certificiranih materijala i aditivnih tehnologija.  Implementirani sustavi sukladno zahtjevima normi ISO 9001:2015 i ISO 13485:2016 osiguravaju nam unaprjeđenje poslovnih procesa, a upravljanjem i kontrolom poslovnih procesa posljedično i višu razinu kvalitete proizvoda a koji su usklađeni po relevantnim odredbama i direktivama propisane za medicinske proizvode izrađene po narudžbi prema  MDR (EU) 2017/745.


Tko smo

Naš tim, temeljen na više od 40 godina iskustva u znanstvenim istraživanjima polimerne tehnologije, razvoja proizvoda i alata, vrlo je rano prepoznao vrijednost aditivnih tehnologija u razvoju novih proizvoda. Naš tim posljednjih 20 godina intenzivno istražuje uporabu aditivnih tehnologija u raznim industrijama, od dizajna do medicine. Na zahtjev neurokirurga da riješi problem izrade velikih i geometrijskih složenih implantata za kranioplastiku od koštanog cementa, razvili smo naše metode izrade implantata i izrade 3D ispisom načinjenog kalupa na osnovi  pacijentovog CT-a. Kroz naše istraživanje uspjeli smo pronaći najprecizniju tehnologiju izrade i materijal koji omogućuje liječniku da lako izradi individualne implantate po mjeri pacijenta tijekom operacije. Koristeći svoje znanje o konstrukciji kalupa stvorili smo novu metodu prilagođenu za aditivnu proizvodnju i s pomoću naše 3DmoldX metode izrade implantata od koštanog cementa u 3D ispisom načinjenom kalupu, mogu se napraviti geometrijski vrlo zahtjevne implantate i prilagoditi potrebama pacijenta, što s prethodnim metodama nije bilo moguće. EVOPEEK  je druga naša metoda izravne izrade individualnih implantata od PEEK-a aditivnom proizvodnjom koja je razvijena u suradnji s vodećim svjetskim proizvođačima uređaja za aditivnu proizvodnju kao i proizvođača  certificiranih materijala u medicini za iste.


Vizija

Tvrtka je lider u razvoju i proizvodnji individualnih medicinskih proizvoda na bazi polimera aditivnom proizvodnjom. Koristeći postojeće i radeći na razvoju novih bio-kompatibilnih polimernih materijala pogodnih za aditivnu proizvodnju, razvijamo nove medicinske proizvode s ciljem poboljšanja kvalitete života naših pacijenata.


Misija

Naša misija je poboljšati život i uspješnije liječenje pacijenata, uz naše znanje i tehnologiju ugrađenu u naše individualne proizvode, kako bi smo medicinskom osoblju pružili najbolju moguću pripremu i planiranje operacije uz maksimalnu lakoću korištenja naših proizvoda, skraćujući na taj način potrebno vrijeme za projekt s najboljim mogućim ishodom i pozitivnim ekonomskim učinkom. Zadovoljstvo medicinskog osoblja i pacijenata našim proizvodima donosi koristi vlasnicima, zaposlenicima, medicinskoj struci i društvu.